sâmbătă, 1 decembrie 2018

Am aflat ceva interesant astazi


Exista cineva care nu s-a intrebat vreodata de ce apare erectia matinala? Cu siguranta orice barbat ar trebui sa stie asta si nu numai, intrucat este un fenomen natural, care nu afecteaza sanatatea cu nimic si, de regula, se intampla in cazul tinerilor. In schimb, aceasta nu este o regula generala, asa ca poate sa apara la persoane de toate varstele. De asemenea, cei mai multi considera faptul ca erectia matinala este un semn al stimularii sexuale, dar, in realitate nu este cazul, ci reprezinta doar modul in care organismul nostru raspunde in anumite circumstante.

Mai multi factori
Exista mai multi factori care duc la erectia matinala si cu toate ca multi oameni de stiinta vin cu cateva idei, cele mai multe dintre acestea nu sunt demonstrate de studii stiintifice. Una dintre idei este reprezentata de stimularea fizica ce presupune ca in ciuda faptului ca ochii sunt inchisi, corpul nostru este constient de ceea ce se intampla in jur, iar o simpla atingere accidentala in zona respectiva poate fi suficienta pentru ca senzorii corpului sa raspunda la stimulare cu erectia.

Schimbarile hormonale
Schimbarile hormonale pot juca un rol la fel de important in conditiile in care nivelul de testosteron este la cele mai ridicate valori in timpul diminetii, iar aceasta simpla schimbare poate fi suficienta pentru a duce la erectia matinala, chiar si in lipsa unei stimulari fizice. De asemenea, pe masura inaintarii in varsta, in jurul a 50 de ani, nivelul de testosteron incepe sa scada treptat, ceea ce presupune ca si fenomenul va fi mai rar intalnit.

De ce dimineata
Dimineata corpul nostru emite mai multi hormoni pentru combaterea erectiei, pe cand in timpul somnului, scade numarul acelor hormoni, astfel ca acesta este un alt motiv simplu care poate duce la intalnirea fenomenului. La fel de clar este si faptul ca erectia matinala nu este cauzata de urinare asa cum exista multe mituri in acest sens.

Nu conteaza varsta
Orice barbat se poate intalni cu acest fenomen, fara a fi importanta varsta, astfel ca este sanatos sa apara oricand, acesta fiind un semn al faptului ca sangele circula in mod corespunzator prin sistemul nervos din zona respectiva. De multe ori erectia matinala poate aparea in cazul baietilor in jurul varstei de 6 ani, insa va aparea din ce in ce mai rar odata cu inaintarea in varsta si, din nou, acest lucru nu ar trebui sa fie un motiv de teama.

Pana la 30 de minute
Totodata, multi barbati pot experimenta o erectie de pana la cinci ori in fiecare seara, fara a avea legatura cu visele, iar acestea pot sa se manifeste chiar si jumatate de ora, insa situatia se depaseste in primele minute dupa trezire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu