sâmbătă, 11 iunie 2016

Psihoterapie pentru grup - de ce este buna

Cu totii stim sau am auzit din diferite surse ca bolile psihologice sunt considerate bolile secolului 21. Din cauza augumentarii numarului de cazuri de bolnavi, psihoterapeutii au incercat in ultimii ani sa gaseasca cat mai multe modalitati de vindecare, fara a fi necesar un tratament medicamentos. Astfel, au aparut terapiile de grup, o modalitate de terapie care a prins foarte bine la pacienti, mai ales la cei care sufera de dependente.
Dupa un timp, au aparut si la noi in tara din ce in ce mai multi medici care practica acest tip de terapie. Rezultatele sunt incredibile, uneori fiind mai numeroase decat cele in  care consilierea se face personal.

De ce acest tip de terapie?

Poate ca multi va ganditi ca terapia degrup nu este o modalitate de vindecare serioasa, ca medicul nu va acorda suficienta importanta sau ca ceilalti participanti la sedinta va vor critica chiar daca se afla si ei in situatii similare. Acestea sunt doar cateva dintre ideile preconcepute pe care psihoterapeutii incearca sa le elimine de a ani buni.

In primul rand, terapiile de grup nu au ca scop schimbarea celor din jur, ci schimbarea persoanei in functie de cum se raporteaza la cei din jurul ei. Astfel ca e o ocazie potrivita prin aceste sedinte sa auziti si parerea celor din jur in ceea ce priveste comportamentul dumneavoastra.
In cazul dependentelor si nu numai, primul pas spre vindecare este recunoasterea si acceptarea problemei. Aceste lucruri pot fi facute mult mai usor prin incurajarea si exemplul celor din jur. In plus, poate fi o modalitate de ambitionare pentru cei care isi doresc sa depaseasca un obstacol.

Practic, psihoterapia de grup se bazeaza pe metoda exemplului pozitiv. Persoanelor din grup li se arata ca nu sunt singuri si mai mult decat atat, ca nu sunt singurii care sufera de o anumita problema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu