sâmbătă, 1 octombrie 2022

Explorează un tărâm de poveste cu Roju

Un peisaj cu formațiuni geologice sub formă de turnulețe, ca niște castele feerice, întregi orașe subterane cioplite în rocă, biserici antice pictate cu fresce colorate, uimitor detailate, văi pitorești si plimbări cu baloane cu aer cald, toate acestea le poți admira în Cappadocia, regiunea cu cele mai populare minuni naturale ale Turciei.

Priveliștea ce o putem observa în zilele noaste este rezultatul unui proces de milioane de ani. Totul se datorează erupțiilor vulcanice, în urma cărora s-au depus numeroase straturi de cenușă, care s-au întărit și au format o rocă poroasă, ulterior acoperită de un strat mai dur, de bazalt. Modelate de către eroziune, în timp acestea au căpătat formele distincte de ”turnulețe” atât de apreciate de către publicul larg.

Un loc cu o istorie bogată

Denumirea acestei zone vine din derivarea cuvântului persan ”Katpaktukya”, care literalmente se traduce prin ”ținutul cailor frumoși”. Aceste animale încă sunt importante pentru populația locală, deseori fiind un mijloc de transport alternativ propus turiștilor.


Principalul centru turistic al acestor meleaguri este localitatea Göreme, una dintre puținele așezări de acest gen locuite chiar și acum. Creștinii au botezat acest oraș, când se ascundeau prin preajmă, pe vremea invaziei Arabe, numele acestuia însemnând ”nu poți vedea aici”.

Înainte de a deveni casa neînfricatului Aladin, regiunea a găzduit numeroase popoare, printre care perși, romani, bizantini și otomani, fiecare dintre aceștia lăsându-și amprenta asupra acestui tărâm, mai mult sau mai puțin, și contribuind astfel la crearea Cappadociei îndrăgite de azi.

Bucură-te de o experiență minunată

Viețile noastre sunt unele aglomerate, parcă nu ne ajunge timpul pentru nimic, alergăm non-spot pentru a rezolva toate treburile și pentru a ne asigura un trai decent, nouă și familiei noastre. Dar cât putem rezista așa, tot cu grabă? Din când în când, toți avem nevoie de câte o mică pauză, pentru a ne reîncărca bateriile.

Un city-break este alegerea ideală pentru a lua o gură de aer, chiar dacă ai un program mai încărcat. O mică excursie de câteva zile poate transforma un weekend într-o experiență memorabilă, ajutându-te să uiți de rutina monotonă, explorând noi culturi, o nouă țară, un alt stil de viață.

Principalul motiv pentru care oamenii aleg un sejur, fie mai scurt sau mai lung, este că vor să se relaxeze și să scape de stres. În vederea unui concediu reușit, liniștit și fără bătăi de cap, colaborează cu Roju, echipa de specialiști în acest domeniu, iar experiența ta va fi una de neuitat.

Un City Break Cappadocia este alegerea perfectă pentru a face cunoștință cu o altă lume. Dacă ești o persoană religioasă și îți dorești un mic pelerinaj pe la biserici străvechi, aici trebuie să mergi. Dacă iubești drumețiile și frumusețile naturii, este de asemenea, locația pe care trebuie să o adaugi neapărat pe lista ta de călătorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu